Hoe logging voor de cron daemon activeren op Debian

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:16:50.
Categorie: Cloud servers

Cron Debian Linux Logging setup

Een default Debian installatie zal de berichten uit de cron daemon in de syslog plaatsen ( te vinden in /var/log/syslog ).

Instellen van een cron.log bestand voor de crontab op Debian

De locatie van de cron log entries is te wijzigen. Hiervoor dient u de het /etc/rsyslog.conf bestand aan te passen.

vi /etc/rsyslog.conf

In het bestand zal u volgende lijn vinden:

#cron.* -/var/log/cron

Het volstaat op deze lijn uit te commenten (# weghalen) en het rsyslog.conf bestand te bewaren.
Vervolgens moet u de rsyslog daemon herstarten:

service rsyslog restart

Na de herstart van de rsyslog daemon zullen crontab log entries voortaan in het /var/log/cron.log bestand komen.