Hoe logging voor de cron daemon activeren op Debian

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:16:50.
Categorie: Cloud servers

Cron Debian Linux Logging setup

Een default Debian installatie zal de berichten uit de cron daemon in de syslog plaatsen ( te vinden in /var/log/syslog ).

Instellen van een cron.log bestand voor de crontab op Debian

De locatie van de cron log entries is te wijzigen. Hiervoor dient u de het /etc/rsyslog.conf bestand aan te passen.

vi /etc/rsyslog.conf

In het bestand zal u volgende lijn vinden:

#cron.* -/var/log/cron

Het volstaat op deze lijn uit te commenten (# weghalen) en het rsyslog.conf bestand te bewaren.
Vervolgens moet u de rsyslog daemon herstarten:

service rsyslog restart

Na de herstart van de rsyslog daemon zullen crontab log entries voortaan in het /var/log/cron.log bestand komen.

Gerelateerde artikels

Managed services in the spotlight

Our system administrators have lifted a couple of cargo ships filled with containers of work. (yes, that pun was on...

Lees meer

Hoe een fout op te lossen bij het upgraden van ESXi 6.5 naar 7.0 update 2 via vSphere Lifecycle Manager.

Kinamo maintains multiple VMware vSphere clusters, not only for our own infrastructure, but also for a variety of customers. As...

Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Kinamo