Welke SSL certificaten kan ik op meerdere servers installeren?

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:14:57.
Categorie: Alles over SSL certificaten

AlphaSSL Comodo GeoTrust GlobalSign RapidSSL Symantec Thawte

Waarom een SSL certificaat op meerdere servers installeren?

In veel gevallen kan het nuttig zijn om één enkel certificaat op meerdere servers te installeren:

• Uw website bevindt zich achter load balancers of proxies, die in dit geval de SSL offloading op zich nemen. Uw certificaat dient dan op de load balancers geïnstalleerd te worden.
  • U wenst een wildcard certificaat doorheen uw interne netwerk te gebruiken om al uw servers te beveiligen.
  • U heeft een multi-domein SAN certificaat besteld, en u wenst meerdere websites die op gescheiden machines draaien te beveiligen. Een SAN certificaat is typisch vele malen goedkoper dan afzonderlijke SSL certificaten.
  • U heeft een GlobalSign SSL certificaat besteld met gratis maildomeinen, en wenst zowel uw webserver als uw mailserver te beveiligen.

Welke certificaten mag ik op meerdere servers ontplooien?

Afhankelijk van de gebruikslicentie van de certificaatuitgever mag u ofwel het certificaat op één enkele server installeren of op een onbeperkt aantal virtuele of fysieke servers.

Volgende certificate authorities staan momenteel toe dat u één enkel certificaat een onbeperkt aantal malen aanwendt:

AlphaSSL

Comodo

GeoTrust

GlobalSign

RapidSSL

Thawte

Volgende uitgever vereist dat u één SSL certificaat per server aanschaft: