Hoe vaak moet ik mijn SSL-certificaat vernieuwen?

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:13:20.
Categorie: Alles over SSL certificaten

SSL SSL Certificaten

Het is belangrijk om regelmatig je SSL-certificaat te vernieuwen om de beveiliging en betrouwbaarheid van je website te behouden. Sinds 1 september 2020 is er een branchebeleid van kracht dat SSL-certificaten een maximale geldigheidsduur van 398 dagen (ongeveer 13 maanden) toestaat. Dit betekent dat je jouw SSL-certificaat minstens één keer per jaar moet vernieuwen.

Sinds 1 september 2020 is er beslist dat certificaten een maximale duur van 398 dagen (13 maanden) kunnen hebben. Dus zal je jaarlijks je certificaat vernieuwen. Dit was beslist met bepaalde veiligheids regels

Het vernieuwingsproces kan verschillen afhankelijk van je certificaatautoriteit en hostingprovider. Het is verstandig om ruim voor het verstrijken van de geldigheidsperiode contact op te nemen met je certificaatautoriteit of hostingbedrijf voor specifieke instructies over het vernieuwingsproces van je SSL-certificaat.

Bij Kinamo doen we ons best om het vernieuwingsproces voor onze klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als de domeinnaam bij ons geregistreerd is, zorgen wij meestal automatisch voor de vernieuwing van het SSL-certificaat. Als de klant het certificaat elders heeft aangeschaft en de domeinnaam elders is geregistreerd, sturen we hen een melding per e-mail wanneer de vernieuwing nadert, zodat ze op tijd actie kunnen ondernemen.

Door tijdig te vernieuwen, zorg je ervoor dat je website veilig blijft en profiteer je van de voordelen van SSL-beveiliging.


Gerelateerde artikels

Managed services in the spotlight

Our system administrators have lifted a couple of cargo ships filled with containers of work. (yes, that pun was on...

Lees meer

Ik wil een .be domeinnaam registreren, aan welke eisen moet ik voldoen?

Een .be domeinnaam registreren is eenvoudig. Elke persoon of rechtspersoon kan een .be domeinnaam registreren. Kinamo zal u steeds als...

Lees meer

Apache - SSL 2.0, SSL 3.0 uitschakelen en kiezen voor een moderne veilige SSL-configuratie

Dit artikel laat zien hoe je de protocollen SSL 2.0, SSL 3.0 en oudere TLS-versies kunt uitschakelen op je Apache...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: