Waarom een SGC SSL certificaat aanschaffen?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:36.
Categorie: Alles over SSL certificaten

Comodo Symantec Thawte

Wat is Server Gated Cryptography (SGC)?

Server Gated Cryptography (SGC) is een technologie die oudere browsers toelaat om de zwakke 40-bit encryptie die ze gebruiken te verbeteren naar een sterke encryptie van 128 bits. Bepaalde certificate authorities zoals Symantec/Verisign, Thawte en Comodo bieden SGC versies van hun SSL certificaten aan, gewoonlijk aan een veel hogere prijs, soms zelfs met een meerkost van 50% ten opzichte van de niet-SGC versie van hetzelfde certificaat.

Kies ik voor een SGC SSL certificaat?

SGC werd ontwikkeld in reactie op de restricties die de Verenigde Staten aan de export van sterke cryptografie oplgeden in de jaren '90. In 2000 werden deze beperkingen opgeheven, en browserontwikkelaar zoals Microsoft begonnen browsers met ingebouwde 128-bit SSL encryptie aan te bieden, te beginnen met Internet Explorer 5.0.1 SP1 en Internet Explorer 5.5. Doorheen de jaren is het percentage browsers dat niet in staat is om 128-bit encryptie te gebruiken gestaag gedaald.

Volgens W3 Schools is het gebruik van Internet Explorer 4 en 5 in oktober 2014 gezakt tot 0.0%. Bijgevolg is de aanschaf van een SGC SSL certificaat niet langer kosteneffectief of zelfs in de minste mate nuttig.

GlobalSign, één van de wereldwijde marktleiders in SSL certificaten, neemt expliciet een negatief standpunt in over SGC SSL certificaten.

Thawte, Comodo en Symantec hebben elk een SGC SSL certificaat in hun aanbod. Kinamo's SSL Certificaten pagina helpt u bij het zoeken naar het SSL certificaat dat exact aan uw noden beantwoordt.


Gerelateerde artikels

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: