Kan ik mijn .be domeinnaam naar Kinamo verhuizen (domeinnaam transfer) ?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:31:43.
Categorie: Alles over domeinnamen

domeinnamen .be

U kan uw .be domeinnaam verhuizen naar Kinamo enkel en alleen als u de licentienemer of eigenaar bent van de domeinnaam. Als u de eigenaar bent, volstaat het om ons uw domeinnaam door te geven. Wij starten de procedure voor "transfer" van uw domeinnaam.

U zal een aanvraag tot transfer ontvangen op het e-mail adres welke gebruikt werd voor de initiële registratie van uw domeinnaam. Vraag aan uw huidige registrar om door te geven naar welk adres dit wordt verzonden, zo vermijdt u eventuele vertraging bij het verhuizen van uw domeinnaam.

Als het e-mail adres niet langer geldig is wil dit niet zeggen dat u de domeinnaam niet kan verhuizen. DNS.be heeft een specifieke procedure voor dergelijke gevallen. De officiële eigenaar of licentienemer dient dan een fax te verzenden naar DNS.be, voorzien van een handtekening met aanvraag voor de transfer. Na de transfer kunnen wij uw gegevens corrigeren.

Opgelet: als u niet de eigenaar bent van de domeinnaam maar u heeft een overeenkomst met de huidige eigenaar om de domeinnaam over te nemen, kan u beroep doen op de "trade" procedure. In dit geval vraagt Kinamo een "trade" aan van uw domeinnaam. De huidige eigenaar zal via e-mail een aanvraag tot overdracht van de domeinnaam krijgen. U zal als nieuwe eigenaar een bevestiging tot overdracht krijgen. Van zodra beide partijen akkoord gaan bent u de nieuwe eigenaar van de domeinnaam.

In sommige gevallen kan het zijn dat de huidige eigenaar niet langer bereikbaar is maar u wel beroep heeft gedaan op zijn/haar diensten voor de registratie van uw domeinnaam. In dat geval rest slechts een procedure, namelijk contact opnemen met DNS.be en kijken of er via legale procedures een overdracht kan plaatsvinden.


Gerelateerde artikels

Managed services in the spotlight

Our system administrators have lifted a couple of cargo ships filled with containers of work. (yes, that pun was on...

Lees meer

Ik wil een .be domeinnaam registreren, aan welke eisen moet ik voldoen?

Een .be domeinnaam registreren is eenvoudig. Elke persoon of rechtspersoon kan een .be domeinnaam registreren. Kinamo zal u steeds als...

Lees meer

Apache - SSL 2.0, SSL 3.0 uitschakelen en kiezen voor een moderne veilige SSL-configuratie

Dit artikel laat zien hoe je de protocollen SSL 2.0, SSL 3.0 en oudere TLS-versies kunt uitschakelen op je Apache...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: