Siemens Simcenter Engineering

Een virtuele rondleiding door hun infrastructuur in Leuven

  • CMS
  • Design & UX
  • Craft CMS

Context

Simcenter Engineering vroeg ons een virtuele tour te maken van hun vestiging in Leuven, België. Met de interactieve virtuele rondleiding kunnen bezoekers op hun eigen tempo het gebouw verkennen, wat leidt tot een grotere betrokkenheid in vergelijking met traditionele statische afbeeldingen of video's.

Siemens Simcenter is een uitgebreid pakket simulatie- en testoplossingen van Siemens Digital Industries Software. Het omvat verschillende softwaretools en technologieën om ingenieurs en ontwerpers te helpen bij het simuleren, valideren en optimaliseren van de prestaties van hun producten in verschillende industrieën.

Simcenter biedt mogelijkheden voor verschillende simulatietaken, waaronder structurele analyse, computational fluid dynamics (CFD), thermische analyse, elektromagnetische simulatie, multibody dynamics en meer. Het bevat ook tools voor systeemsimulatie en -optimalisatie en voor het integreren van simulatie met fysieke testen.

De briefing

In deze performance engineeringfaciliteit in Leuven hebben ze met succes honderden engineeringprojecten afgerond waarbij ze klanten helpen bij het oplossen van hun uitdagingen op het gebied van productontwikkeling.

Simcenter Engineering is een team van technische experts die nauw samenwerken met hun klanten om geïntegreerde, op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen voor deze hun moeilijkste engineeringuitdagingen.

Het belangrijkste doel van deze virtuele rondleiding is om altijd de mogelijkheden van de faciliteit te kunnen belichten zonder te hoeven reizen. Het kantoor in Leuven heeft elk jaar veel bezoekers. Maar soms is een bezoek aan de echte faciliteit niet mogelijk vanwege lopende projecten. Dan biedt de virtuele rondleiding een oplossing.

Siemens tour 01
Siemens tour 02

Van plan naar online platform

De ruimtes en mensen waren slechts een beperkte tijd beschikbaar voor de shooting vanwege lopende projecten. Daarom ontwikkelden we een gedetailleerd plan voor de virtuele tour met de selectie van ruimtes en de oplossingen die we in de 360-graden foto's zouden laten zien.

Ons team legde de hoogwaardige foto's vast met gespecialiseerde apparatuur. In postproductie hebben we de beelden verbeterd om een optimale helderheid, kleurnauwkeurigheid en visuele aantrekkingskracht te garanderen.

We ontwikkelden ook het online interactieve virtuele platform waarop bezoekers door de 360-gradenbeelden kunnen navigeren alsof ze door het gebouw zouden lopen. We integreerden functies zoals hotspots, informatieve overlays en multimedia-elementen om de gebruikerservaring te verrijken met meer informatie over de diensten en mogelijkheden van Simcenter Engineering.

De virtuele tour is gebouwd met Craft CMS zodat we gemakkelijk nieuwe inhoudspunten kunnen creëren en een meertalige ervaring mogelijk maken. De tour is momenteel beschikbaar in het Koreaans, Chinees, Japans en Engels.

De tour is beschikbaar als standaard virtuele tour en als VR virtuele tour. In de standaard virtuele tour kunnen bezoekers rondkijken door in elke ruimte te swipen. We hebben ook een nog meeslependere VR-tour gemaakt die kan worden bezocht met behulp van de Google Cardboard of met een VR-bril zoals een Meta Quest.

Beide tours zijn toegankelijk via een browser, dus men hoeft geen apps te downloaden om ze te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de virtuele tour soepel draait, hebben we een aangepaste oplossing voor caching en doen we beroep op een snel content delivery oplossing.

Siemens small 01
Siemens small 02
Siemens small 03

Het resultaat

Onze klant heeft gemeld dat de tour hun verwachtingen heeft overtroffen wat betreft het aantal contacten dat ze ermee hebben verzameld. Ze zeggen dat de virtuele tour een visueel aantrekkelijke manier is om hun oplossingen aan hun doelgroep te laten zien.

Image 1
Image 2
Ook op zoek naar een virtuele 360° tour van je bedrijf?

Een virtuele tour geeft de zichtbaarheid van je bedrijf een extra boost. Bezoekers kunnen je bedrijf op een meeslepende manier bezoeken en van een afstand ervaren.

Selecteer uw taal

Alle talen: