Vehicle Energy Management (VEM) facility tour

Virtual tour voor Siemens Digital Industries

  • 360° Fotografie
  • VR
  • Web
  • Design & UX

Test lab showcase voor klanten

De ontwikkelingen in de automotive industrie met betrekking tot elektrificatie van voertuigen zorgt binnen de sector voor nieuwe uitdagingen en vraagt ook voor nieuwe onderzoekstechnieken, analyses en extra inzichten.
Siemens Digital Industries ondersteunt fabrikanten in de sector onder andere vanuit een specifiek aan Vehicle Energy Management (VEM) gewijde test faciliteit in Lyon, Frankrijk.

Kinamo werd gevraagd om deze niet publiek toegankelijke faciliteit op een aantrekkelijke wijze in beeld te brengen, zodat klanten van Siemens Digital Industries inzicht krijgen in de werking, infrastructuur en mogelijkheden van het VEM testlab zonder een verplaatsing te moeten maken naar Lyon, Frankrijk.

Dankzij een combinatie van hoge resolutie 360° fotografie, VR interactiviteit en een volledig uitgewerkte guided tour kan de bezoeker door de verschillende ruimtes in het VEM labo gaan en zo zelf ervaren welke diensten Siemens Digital Industries kan leveren. Een ideale showcase!

Siem vemtour 01
Siem vemtour 02

Meer dan een virtuele tour

Na het uittekenen van een guided tour scenario werden de verschillende ruimtes van de VEM faciliteit in beeld gebracht met hoge resolutie 360° foto's. De hoge resolutie van de ruimtes was een van de belangrijke punten in deze facility tour, zodat ook alle aspecten van de ruimtes in detail konden toegelicht worden.

Tijdens de opnames werden ook video's opgenomen van de product engineers die meer uitleg geven over de processen in werking in de faciliteit. Ook voor de video shooting werden door ons team de nodige scenario's en draaiboeken opgesteld.

Na de postproductie van 360° beelden en video's werd de tour binnen het speciaal ontwikkelde Content Management Systeem opgebouwd en voorzien van de nodige informatieve markers in combinatie met embedded video, quotes en tekst en uitleg.
De facility tour moest ook beschikbaar zijn voor een voor een internationaal publiek en is daarom ontwikkeld in 4 talen: Engels, Chinees, Japans en Koreaans.

Een virtueel bezoek aan de hand van professionele 360° fotografie is zeer capterend en zorgt voor een immersieve beleving.
Kinamo is een stap verder gegaan en ontwikkelde ook een virtual reality versie waarbij bezoekers met een Meta (Oculus) Quest 2 bril of met een Google Cardboard "in de ruimtes" van de Vehicle Energy Management faciliteit kunnen staan en rondkijken, wat de totaalbeleving nog interactiever en realistischer maakt.

Siem vemtour small 01
Siem vemtour small 02
Siem vemtour small 03
Ook op zoek naar een virtuele 360° tour van uw bedrijf?

Een virtuele tour geeft een extra boost aan de visibiliteit van uw bedrijf. Bezoekers kunnen uw bedrijf om een immersive manier bezoeken en ervaren van op afstand.

Selecteer uw taal

Alle talen: