Kinamo

20 jaar Kinamo, dat verdient een nieuwe website

  • CMS
  • Design & UX
  • Craft CMS

Kinamo, in een notendop

Kinamo is gespecialiseerd op twee domeinen: enerzijds als Managed Services Provider en aanbieder van hosting oplossingen, anderzijds als professionele partner voor ontwikkeling van web projecten, API's en sites op maat.
Klanten kunnen bij ons terecht voor een full service aanpak op vlak van cloud hosting, development services en volledige DevOps integratie.

Voor ons 20 jarig jubileum lanceerden we een nieuwe website.

Kinamo 01
Kinamo 02

De opdracht

De doelstelling van de website was tweeledig: nieuwe leads aantrekken voor onze services op maat zoals managed services, cloud diensten en DevOps capaciteiten. Daarnaast moest de nieuwe website ook zorgen voor een gebruiksvriendelijkere en efficiëntere ‘selfservice’ shop voor meer gangbare Internetdiensten zoals registratie van domeinnamen, bestellen van SSL-certificaten, Kinamo Nextcloud hosting en PHP, Wordpress en algemene webhosting.

Een uitdaging/uithangbord

De ontwikkeling van de nieuwe website was een leuke uitdaging waarbij we onze expertise in webdesign, gebruikservaring en technologie hebben ingezet om voor onszelf een moderne, aantrekkelijke en goed functionerende website te creëren.

Het proces begon met een grondige analyse van de bestaande website waarbij we de sterke punten identificeerden en de gebieden die verbetering behoefden zorgvuldig onderzochten. Vervolgens hebben we voor de website de doelstellingen, doelgroepen en gewenste functionaliteiten vastgelegd.

Voor de ontwikkeling is er bewust gekozen voor Craft CMS. De keuze voor dit CMS lag voor de hand gezien de vraag tot eenvoudig beheer in combinatie met technische uitdagingen en integraties met bestaande backend systemen.
Het Craft content managementsysteem maakt gebruik van het Yii framework en zorgt voor een technisch hoogstaande en kwalitatieve codebase. Een bijkomend voordeel van te werken met een gestandaardiseerd framework zoals Yii laat toe om eenvoudig extensies te voorzien op het CMS zodat ook onze eigen backend naadloos kan gekoppeld worden met de website.
De integratie van een uitgebreide knowledge base, rechtstreekse link met onze supportprocessen, uitgebreide twee-factor authenticatie maken van de website een toonbeeld van integratie van verschillende systemen.

Kinamo small 01
Kinamo small 02
Kinamo small 03

Enkele kenmerken

  • Craft commerce: diensten zoals domeinnamen, SSL-certificaten, hosting en Kinamo Nextcloud hosting kunnen eenvoudig door bezoekers besteld worden. Een naadloos proces, van bestelling tot betaling.
  • SSL-certificaat wizard: aan de hand van enkele eenvoudige vragen weet u meteen welk SSL-certificaat geschikt is voor uw toepassing.
  • Real-time domeinnaam integratie: raadpleeg onmiddellijk de beschikbaarheid van een domeinnaam.
  • Uitgebreide authenticatie met 2FA: een op maat ontwikkeld, veilig multi-factor authenticatiesysteem voor single sign-on op zowel de corporate website, Mijn Kinamo klantenzone en andere diensten.
  • Uitgebreide supportsectie met antwoorden op de meest gesteld vragen en tips én eenvoudig te beheren door Kinamo medewerkers.

Een succesvol resultaat

Sinds de lancering van de nieuwe website hebben we een sterke groei ervaren in het aantal bestellingen op de website en is er een merkbare stijging in de kwaliteit van de contactaanvragen.

Wil u ook een website die meer opbrengt?

Kom zeker eens langs als u ook opzoek bent naar een website die uw bedrijfsdoelstellingen helpt behalen.

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: