Alfaport Voka

Een Wordpress website

 • CMS
 • Design & UX
 • Wordpress

Belangenbehartiging van logistieke en maritieme bedrijven in de Haven van Antwerpen

Alfaport Voka behartigt de gezamenlijke belangen van de logistieke en maritieme bedrijven in de haven van Antwerpen. De organisatie maakt deel uit van Voka, de Vlaamse Kamer van Koophandel en Industrie, een netwerkorganisatie die tot doel heeft Vlaamse bedrijven te ondersteunen en te promoten.

Alfaport 01
Alfaport 02

De opdracht

De opdracht was om een website te maken waar bedrijven en belanghebbenden informatie kunnen vinden over Alfaport Voka zelf, hun haven thema’s, -netwerk- evenementen en belangrijk haven gerelateerd nieuws.

Wordpress en Elementor

Voor de lancering van de website maakte de informatie over Alfaport Voka en haar activiteiten, deel uit van de globale Voka website. Mede door deze structuur kwam de organisatie niet voldoende naar voor.
Voor de nieuwe website is er een grondige analyse gedaan van de al beschikbare content en is hiervoor een nieuwe structuur en indeling bedacht waarmee bezoekers eenvoudiger cruciale informatie kunnen terugvinden.

Er is bewust gekozen om op de homepage meteen een overzicht te geven van de laatste actualiteit van Alfaport Voka. Dit sluit nauw aan bij de kerntaak van de organisatie.

In de nieuwsartikels en doorheen de website staan formulieren waarmee bezoekers gemakkelijk kunnen inschrijven voor events. Andere formulieren geven bezoekers dan weer toegang tot extra informatie zoals slides van workshops of werkdocumenten zoals de Inbound Release Platform Implementation Guide.

Er is gekozen om een website op te bouwen met het content managementsysteem Wordpress. Om de website gemakkelijk in beheer te maken voor Alfaport Voka hebben we ook Elementor toegevoegd. Dankzij de rijke bibliotheek aan elementen in deze website builder kunnen medewerkers van Alfaport Voka zelf eenvoudig aanpassingen doen aan de website. Het toevoegen van interactieve knoppen, formulieren, beelden en andere elementen is heel eenvoudig dankzij de drag en drop functionaliteit.

Alfaport small 01
Alfaport small 02
Alfaport small 03

Meer dan alleen een website

De samenwerking tussen Kinamo en Alfaport Voka beperkt zich niet enkel tot ontwikkeling en onderhoud van de website. Kinamo speelt naast ontwikkelaar ook een uitgebreidere rol op vlak van marketingtechnische consultancy. Zo hebben we Alfaport Voka de afgelopen jaren bijgestaan bij het kiezen en implementeren van een eventmanagement tool, de knoop door te hallen voor een CRM-oplossing die nauw aansluit bij de noden van Alfaport en begeleiding en opzet van een emailmarketingtool.

 • Saskia
  Saskia Bultiauw Community Manager, Alfaport Voka

  In Kinamo hebben we een partner gevonden die meedenkt en op een no-nonsense manier onze vragen kritisch durfde te benaderen en ze erna vertaalde naar een mooi resultaat. Het creatieproces, de vertaalslag en de flexibiliteit van Kinamo maakt dat we in hen een partner hebben gevonden die vertrouwen geeft. Ondertussen is Kinamo voor ons een trusted party die ons eveneens begeleidt in andere projecten, gerelateerd aan onze website.

  Alfaport masonry 16 9 hor
  Alfaport case slider
  Wil u meer halen uit uw website?

  Van strakke ontwerpen tot gebruiksvriendelijke functionaliteiten, wij maken uw online dromen werkelijkheid. Neem vandaag nog contact met ons op en geef uw bedrijf de digitale boost die het verdient.

  Kinamo

  Selecteer uw taal

  Alle talen: