Fijne sysadmin dag

Terug naar nieuws

Gepubliceerd op 28 nov. 2023.

Vandaag is het Internationale System Administration Appreciation day.

Via deze weg willen we onze eigen systeem beheerders eens extra in de kijker zetten. Want het is dankzij hun dat we niet alleen performante hosting oplossingen en serverbeheer kunnen aanbieden voor onze klanten maar het zijn ook zij die klanten dagelijks bijstaan met alle support vragen. Merci hé mannen.

Wat doet een systeembeheerder?

Het korte antwoord: Ze zorgen dat web applicaties, sites en databases snel, veilig en performant draaien, zonder dat je het beseft!

Het langere antwoord:
Onze sysadmins of systeembeheerders zorgen voor:

  • De uptime, resources en beveiliging van onze servers.
  • Het onderhoud van onze databases en de integriteit van de gegevens hierin.
  • Het beheer van netwerkinfrastructuur zoals switches, firewalls en routers.
  • Het opzetten van web hostings, e-mailadressen en domeinnamen
  • De configuratie van SSL certificaten
  • Het opzetten van Continuous Integration workflows met jouw ontwikkelteam (DevOps!)

Sysad services bij Kinamo

Onze sysadmins hebben een brede ervaring waardoor ze klanten kunnen bijstaan voor onze standaard diensten zoals domeinnamen, SSL certificaten alsook geavanceerde hosting oplossingen voor ontwikkelaars, application service providers en ondernemers.

Daarbij kijken we verder dan onze eigen infrastructuur in Brussel en opteren we steevast voor integratie met Amazon Web Services, Google Compute Engine en het opzetten van hybride cloud omgevingen.

Vanaf de oprichting in 2003 heeft Kinamo een team met zowel development als hosting specialisten. Deze specialisten werken nauw samen om hun expertises te bundelen bij het maken van oplossingen op maat. Dit heeft geresulteerd in diepgaande ervaring met DevOps: van het opzetten van vergaande automatisering, container services (Docker & Kubernetes), deployment processen, tot het uitbouwen van complexe applicatie architectuur.

Het bieden van een betrouwbare dienstverlening gaat uiteraard niet zonder de nodige investeringen en het permanent opvolgen, monitoren en verbeteren van onze infrastructuur. We zetten ons dan ook permanent in om verder onze infrastructuur te verbeteren voor onze klanten.

Let’s connect

Wilt u meer te weten komen over het full service aanbod van Kinamo? Geef dan even een seintje!

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: