Welke uitgaande mailserver (SMTP) is beschikbaar voor Kinamo e-mail adressen?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:21.
Categorie: E-mail

SMTP

Kinamo shared web hosting, business e-mail en SecureMail Gateway klanten kunnen gebruik maken van de uitgaande server (SMTP) van Kinamo. De SMTP server van Kinamo kan enkel gebruikt worden indien uw e-mail adres op onze servers gehuisvest is, of indien u gebruikt maakt van routering door de Kinamo mailservers voor anti-virus en anti-spam bescherming.

De uitgaande mailserver is enkel te gebruiken door middel van authenticatie, om het versturen van ongewenste e-mails te beletten. Dit wil zeggen dat u over een geldige gebruikersnaam en wachtwoord dient te beschikken.

De Kinamo uitgaande mailserver werkt eveneens met SSL voor een beveiligde verbinding.

SMTP instellingen

De standaard instellingen zijn:

De uitgaande mailserver (SMTP): out.kinamo.be

Poort: 587
Verbinding: SSL
Authenticatie: Normaal wachtwoord
Gebruikersnaam: Uw e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord van uw e-mail adres

Let erop dat u niet de standaard SMTP poort gebruikt, TCP poort 25. De meeste Internet Service Providers blokkeren verkeer op deze poort, en verplichten u om hun eigen uitgaande mailservers te gebruiken.
Door poort 587 in te stellen kan u deze beperking omzeilen.

Specifieke configuraties

Voor bepaalde e-mail programma's of devices (Android smartphones, iPad, iPhone, tablets) kunnen deze instellingen een andere benaming hebben. U vindt gedetailleerde instructies in de volgende artikels:

« Hoe de Kinamo SMTP server instellen op Thunderbird »
« Hoe de Kinamo SMTP server instellen op Mac Mail »
« Hoe de Kinamo SMTP server instellen op iOS 7 / iPhone / iPad »
« Hoe de Kinamo SMTP server instellen op Android »