Wat is het verschil tussen een dedicated server hosting en server housing (colocation) ?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:25.
Categorie:

housing

Wie kiest voor dedicated server hosting huurt een server configuratie bij Kinamo. Uw dedicated server wordt volledig geïnstalleerd en komt standaard met software en hardware support, 24/7 monitoring en een vooraf bepaalde hoeveelheid dataverkeer per maand.

Als u opteert voor server housing of colocation moet u zelf zorgen voor de server hardware en installatie van de server software. U beschikt over een vooraf bepaalde hoeveelheid dataverkeer per maand.

Het grote voordeel van een dedicated server hosting is dat het beheer volledig door Kinamo wordt gedaan. Wie zich met andere woorden volledig op zijn core business wil concentreren en geen tijd of zin heeft om met het dagelijkse onderhoud van de server bezig te zijn kiest best voor dedicated server hosting.

Het voordeel van server co-location of server housing is dat u na afschrijving van de initiële hardware investering een lagere maandelijkse kost bekomt. Als u zelf ervaring heeft met beheer van servers en u beschikt reeds over hardware, dan is dit vermoedelijk de beste optie.


Gerelateerde artikels

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: