Wat is BGP routing?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:32:17.
Categorie: Managed Servers

BGP

Het merendeel van de verbindingen naar Internet vindt plaats vanaf een kantoor of particuliere Internet aansluiting met een statische route. Dit wil zeggen dat er slechts één verbinding is naar het Internet, namelijk die naar de Internet provider.

Door gebruik te maken van het BGP routing protocol en het beschikken over minstens twee verbindingen naar Internet kan men dynamisch bepalen welk netwerkverkeer naar welke verbinding gaat. Dit laat BGP routers toe om de bandbreedte optimaal te benutten, om zo netwerk storingen tegen te gaan en snelle verbindingen de voorkeur te geven.

Onze routing policy bestaat er uit om Europees gerichte netwerk trafiek te leiden naar Internet eXchange punten met als voordeel snelle interconnecties en trans-Atlantisch gerichte netwerk trafiek te leiden naar grote netwerk operatoren. Dit biedt u een optimale connectiviteit naar uw rack of server.