Ik krijg een melding dat mijn mailbox vol is, wat moet ik doen?

Laatst bijgewerkt op 26 feb. 2024 11:54:11.
Categorie: E-mail

Mail E-mail IMAP

Mijn mailbox zit vol, wat nu?

Om een ​​mailbox op te ruimen, kan je beginnen met het archiveren of verwijderen van oude en onnodige e-mails. Gebruik zoekfilters om e-mails op datum, afzender of onderwerp te sorteren en verwijder of archiveer wat niet meer relevant is.

Het archiveren van e-mails houdt in dat je ze uit je hoofdinbox of postvak in verwijdert zonder ze permanent te verwijderen. Deze gearchiveerde e-mails worden bewaard in een aparte map of archief binnen je e-mailaccount, waar je ze later kunt bekijken of terughalen indien nodig.
De exacte methode voor het archiveren van e-mails kan variëren afhankelijk van het e-mailprogramma dat je gebruikt, maar over het algemeen kan je e-mails archiveren door ze te selecteren en vervolgens te kiezen voor de optie "Archiveren" of "Verplaatsen naar archief" in het menu of via een sneltoets.
Vaak is er ook een "lokale" archiefmap waar je de mails naartoe kan slepen.
Archiveren helpt bij het organiseren en opruimen van je inbox, terwijl je toch toegang hebt tot belangrijke berichten voor referentie in de toekomst.

Opgelet: als u berichten wist komen deze in de "Verwijderde items": ze zijn dus niet gewist uit de mailbox en tellen nog mee bij het berekenen van het aantal items in je mailbox. Wis daarom ook de "Verwijderde items" om zeker te zijn dat uw mailbox grootte correct wordt berekend!

Opsporen van grote bestanden en attachments

Als je vaak e-mails verzend of ontvangt met attachments dan kan het helpen om deze op te zoeken en zo ruimte vrij te maken. Hier alvast een paar stappen die je kan volgen, afhankelijk van je e-mail programma:

  • Sorteren op bestandsgrootte: Sommige e-mailproviders bieden de mogelijkheid om je e-mails te sorteren op bestandsgrootte. Gebruik deze functie om de grootste bestanden bovenaan te zien en te bepalen welke je kunt verwijderen of archiveren.
  • Specifiek voor Outlook: opsporen van grote attachments via "Bestand > Gereedschap > Mailbox cleanup" of "File > Tools > Mailbox cleanup".
  • Gebruik van externe opslag: Als je belangrijke bijlagen wilt bewaren maar ruimte wilt besparen in je mailbox, overweeg dan om grote bestanden naar een externe opslagdienst zoals Kinamo Nexcloud hosting te verplaatsen en vervolgens de bijlagen uit de e-mails te verwijderen.

Een grotere mailbox aankopen?

Een grotere mailbox blijft aantrekkelijk - zelfs na het opruimen van de inbox - omdat deze ruimte biedt voor groeiende digitale communicatiebehoeften en flexibiliteit voor toekomstige veranderingen, wat resulteert in een stressvrije en efficiënte communicatie-ervaring!

Je kan dit eenvoudig aanvragen via de Kinamo support afdeling!

Wist je dat een hosting reeds mailbox ruimte bevat?

Wil je ook een eigen website of heb je al een website? Dan kan je kiezen voor de Kinamo shared hosting waarbij reeds standaard mailbox ruimte is inbegrepen.
Ontdek in het overzicht hoeveel ruimte elk pakket biedt. Je kunt de beschikbare ruimte verdelen over zoveel e-mailadressen als je wil!


Gerelateerde artikels

Wat is een SPF record?

Als je wil vermijden dat jouw verzonden mails in spam of junk mappen terecht komen bij de ontvanger voeg je...

Lees meer

Mails verstuurd naar gmail.com komen niet toe bij de ontvanger

Berichten die verzonden worden naar een gmail.com adres komen niet toe bij de ontvanger. De verzender krijgt een foutmelding terug...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: