Hoe vernieuw ik de registratie van mijn domeinnaam?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:31:43.
Categorie: Alles over domeinnamen

domeinnamen

Na een domeinnaam registratie, 'huurt' u deze domeinnaam voor een bepaalde periode, meestal is dit per jaar. Elk jaar dient u aan te geven of u de domeinnaam wenst te behouden, of opnieuw vrij wenst te geven.
Kinamo verlengt automatisch uw domeinnaam registratie. U ontvangt twee maanden voor de vervaldag van uw domein een verwittiging via e-mail met de melding dat de vervaldag van uw domeinnaam nadert.

U heeft twee weken tijd om uw domeinnaam registratie te annuleren. Als u niet ingaat op deze annulatie ontvangt u 6 weken voor de vervaldag van uw domeinnaam een schriftelijke factuur.

Als u vergeet de factuur te betalen binnen de betalingstermijn wordt uw domeinnaam op 'on hold' geplaatst (in quarantaine).
Dit wil zeggen dat uw website en e-mail verkeer vanaf dan niet meer functioneren.

Uw domein zal 40 dagen in quarantaine geplaatst worden. U kan alsnog verzoeken om uw domein opnieuw te activeren. Dit brengt een extra activatie kost met zich mee.

Als u uw domein niet wenst te heractiveren zal u na de quarantaine periode opnieuw kunnen beschikken over uw domeinnaam. U zal wel nog steeds het normale verschuldigde bedrag aan Kinamo moeten te betalen.

Deze procedure is typisch van toepassing op .be domeinnamen maar een gelijkaardige werkwijze wordt gehanteerd voor andere domeinnaam extensies.

Opgelet: uw domeinnaam wordt niet "automatisch" stopgezet als u uw factuur niet betaald. U moet zélf aangeven dat u de domeinnaam niet langer wenst te behouden, zo niet blijft het openstaande bedrag te betalen!


Gerelateerde artikels

Managed services in the spotlight

Our system administrators have lifted a couple of cargo ships filled with containers of work. (yes, that pun was on...

Lees meer

Ik wil een .be domeinnaam registreren, aan welke eisen moet ik voldoen?

Een .be domeinnaam registreren is eenvoudig. Elke persoon of rechtspersoon kan een .be domeinnaam registreren. Kinamo zal u steeds als...

Lees meer

Apache - SSL 2.0, SSL 3.0 uitschakelen en kiezen voor een moderne veilige SSL-configuratie

Dit artikel laat zien hoe je de protocollen SSL 2.0, SSL 3.0 en oudere TLS-versies kunt uitschakelen op je Apache...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Kinamo

Selecteer uw taal

Alle talen: