.com of .be Domein: Hoe Kies Je de Juiste Extensie voor Jouw Website?

Laatst bijgewerkt op 7 sep. 2023 15:06:04.
Categorie: Alles over domeinnamen

domeinnamen

Doelgroepgericht Kiezen

Een aanzienlijk onderscheid tussen diverse domeinextensies is je doelgroep. Met wereldwijde erkenning is .com de keuze van maar liefst 37% van alle websites. Daarnaast heb je landgebonden extensies (Country Code TLD's of ccTLD's), zoals .be voor België en .fr voor Frankrijk. Als je een lokaal bedrijf hebt, kan een ccTLD een uitstekende keuze zijn, omdat het direct aangeeft op welke doelgroep je mikt. .com wordt vaak gezien als een algemene en betrouwbare extensie, geschikt voor verschillende soorten websites. Aan de andere kant kan een .be-domein meer vertrouwen opwekken bij Belgische gebruikers, omdat het aangeeft dat je specifiek gericht bent op de Belgische markt.

Prijsverschillen Overwegen

Naast doelgroep en betrouwbaarheid, is de prijs ook een factor om te overwegen. Over het algemeen zijn .com-domeinen iets duurder dan ccTLD's zoals .be. Dit prijsverschil kan variëren afhankelijk van de domeinregistrar die je kiest. Het is belangrijk om je budget in overweging te nemen bij het maken van je keuze.

Geografische Targeting en SEO

Hoewel een extensie je SEO-ranking niet direct beïnvloedt, speelt het wel een rol op geografisch vlak. Bijvoorbeeld, een .be-domein zal meer worden getoond aan Belgische gebruikers. Een domeinextensie heeft invloed op geografische targeting. Als je bijvoorbeeld een .be-domein hebt, zal dit van nature meer aandacht trekken van Belgische gebruikers. Als je echter een ccTLD gebruikt, zoals .be, kun je geen directe gerichte targeting op andere landen toepassen, behalve met de extensie die specifiek bij dat land hoort. Met andere woorden, als je een .be-domein hebt, kun je geen specifieke nadruk leggen op bijvoorbeeld Franse gebruikers. Het is dus belangrijk om deze overwegingen mee te nemen bij het kiezen van de juiste domeinextensie voor jouw website.

Hoe bestel ik zo een domein

Bij Kinamo begrijpen we hoe belangrijk het kiezen van de juiste domeinextensie is voor jouw online succes. Zodra je de ideale extensie hebt gekozen, kun je eenvoudig bij ons bestellen https://staging.kinamo.be/be/n.... Ons bestelproces is gestroomlijnd en intuïtief, zodat je snel en gemakkelijk jouw gewenste domein kunt vastleggen. We staan ook altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en advies te bieden over de beste keuze voor jouw specifieke situatie.

Conclusie

Of je nu kiest voor .com of .be, zorg ervoor dat het in lijn is met je doelen, doelgroep en merk. Twijfel je nog? Overweeg dan beide opties en verwijs ze door naar dezelfde website. Naast de bovengenoemde factoren, vergeet ook niet om het prijsaspect mee te nemen in je beslissing. Voor verdere advies kun je altijd contact opnemen met onze supportafdeling!


Gerelateerde artikels

Wat is een SPF record?

Als je wil vermijden dat jouw verzonden mails in spam of junk mappen terecht komen bij de ontvanger voeg je...

Lees meer

Mails verstuurd naar gmail.com komen niet toe bij de ontvanger

Berichten die verzonden worden naar een gmail.com adres komen niet toe bij de ontvanger. De verzender krijgt een foutmelding terug...

Lees meer

Wat is een DMARC DNS record?

Als het op verzenden van e-mail aankomt wordt u bij het instellen van domeinnamen vaak geconfronteerd met drie soorten DNS...

Lees meer

Extra hulp nodig?

Werden niet al uw vragen beantwoord?
Geen nood, via een support aanvraag helpen wij u graag verder!

Selecteer uw taal

Alle talen: