Microsoft IIS 6 - SSL certificaat installeren

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:23:17.
Categorie: Alles over SSL certificaten

IIS 5 IIS 6 Microsoft Windows server 2000 Windows server 2003

Een SSL Certificaat op Microsoft IIS 5 of IIS 6 installeren

Dit artikel toont u hoe een SSL certificaat te installeren op IIS 6 of IIS 5 met behulp van de Management Console op Windows 2003 Server of Windows 2000 Server. Als u nog geen certificaataanvraag (CSR) aanmaakte en uw SSL certificaat nog niet bestelde, leest u best de instructies om een SSL certificaat aan te vragen voor IIS 5 of IIS 6.

Andere IIS versies

Handleidingen voor recentere IIS versies vindt u in volgende artikels:

Root and intermediate certificaten installeren

U moet de root en intermediate certificaten van de Certificate Authority op de server importeren indien dit nog niet gebeurde. Instructies vindt u in het artikel « Hoe root en intermediate SSL certificaten op Windows Server installeren ».

Hoe installeer ik een SSL certificaat op Microsoft IIS 5 of IIS 6?

1. Bewaar het certificaat dat u ontving op de desktop van uw Windows 2003 Server of Windows 2000 Server.
  2. Open de IIS console via Start, dan naar Administrative Tools, vervolgens Internet Information Services (IIS).
  3. Selecteer uw servernaam aan de linkerkant.
  4. Klik op de website die u wenst te beveiligen.

5. Rechts-klik op de naam van de website en selecteer Properties.

6. Klik op de Directory Security tab en selecteer Server certificate... onder de Secure Communications hoofding:

7. De Web Server Certificate Wizard start nu. Klik Next om verder te gaan.

8. Kies de Process the pending request and install the certificate, en klik Next.

9. Blader naar de plaats waar u uw SSL certificaatbestand bewaard heeft, en klik Next om verder te gaan.

10. Controleer de certificaatinformatie in het overzichtsscherm, en klik Next om uw SSL certificaat te installeren.

11. Klik Finish om de IIS certificaatwizard te sluiten. Uw SSL certificaat is nu geïnstalleerd. Gefeliciteerd!