Hoe kan ik mijn website publiceren via FTP?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:31:59.
Categorie: Alles over webhosting

filezilla ftp

Als u gebruik maakt van een shared webhosting bij Kinamo, hetzij Linux hosting of Windows hosting, kan u gebruik maken van een FTP programma om uw website op het Internet te plaatsen.

Een populair, gebruiksvriendelijk en gratis FTP programma is FileZilla, beschikbaar voor zowel Mac als Windows. U kan het downloaden op de FileZilla website.

1. Na installatie gaat u naar het menu File, Site Manager.
  2. Vervolgens kiest u New Site en kan u een naam opgeven, bij voorkeur www.uwwebsite.be.
  3. Als u een naam heeft opgegeven vult u bij Host de naam in van de server, deze is terug te vinden op de Mijn Kinamo website.
  4. Bij Port geeft u steeds 21.
  5. Kies als Logon Type 'Normal'.
  6. Geef de gebruikersnaam op die u van ons heeft ontvangen in het veld User.
  7. In het veld Password kan u het wachtwoord ingeven dat u van ons heeft ontvangen.
  8. Als u klaar bent, klikt u op Connect

FileZilla zal nu verbinding maken met de FTP server bij Kinamo. Na verbinding ziet u bovenaan een reeks commando's voorbij gaan, dit is het Log venster. Als u groene Response meldingen ziet en Status: Directory listing successful dan heeft u een correcte verbinding met onze server.

In het rechter venster ziet u Remote site. Daar staat een map die overeenstemt met de naam van uw hosting. U kan uw bestanden in de submap /www plaatsen. De /etc en /data folders die u ziet kan u gebruiken voor bestanden die u niet rechtstreeks raadpleegbaar wil maken voor webgebruikers, maar die door uw website gerbuikt worden.

Bestanden online plaatsen doet u door deze te verslepen van het linker venster (uw lokale mappen) naar de www map in het rechter venster (onze server).

Als alles correct verlopen is kan u nu naar uw website surfen via de webbrowser en uw website bewonderen.
Opgelet: als u na het uploaden van uw website nog steeds de Kinamo welkompagina te zien krijgt, verwijder dan het index.php dat u op de webserver ziet staan. De .php extensie van onze standaard pagina krijgt namelijk voorrang op de .html extensie.

Mocht u problemen ondervinden, aarzel dan niet om onze support afdeling te contacteren.