Ons bedrijf

Wie is Kinamo?

Kinamo is onstaan uit Firstserved NV, opgericht in 2003. Sinds de oprichting was Firstserved een vaste waarde in het hosting landschap in België. Naast onze standaard diensten zoals domeinnamen, SSL certificaten en hosting kan u ons ook terecht voor een full service aanpak op vlak van cloud hosting, development services en DevOps.

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Antwerpen; Het Kinamo netwerk en alle daarbij horende infrastructuur is ondergebracht in Brussel.

Waarom Kinamo?

In 2013 werd beslist om te werken onder een nieuwe handelsnaam: Kinamo, wat "flexibiliteit" betekent. Die flexibiliteit vertaalt zich in onze visie om steeds te streven naar de best mogelijke oplossing op maat alsook onze flexibiliteit op niveau van onze support.

Kinamo bestaat uit een dynamisch team van systeembeheerders en ontwikkelaars, elk met een doorgedreven specialiteit.

Hierdoor garanderen wij dat u steeds in contact zal komen met een medewerker die kennis heeft van zaken. Klanten ondersteuning staat hoog aangeschreven bij Kinamo: "Bedankt voor de snelle interventie" is niet zelden een terugkerende lovende kritiek van onze klanten.

Reeds 15 jaar maken zelfstandigen, middelgrote en grote ondernemingen gebruik van onze diensten.

Kinamo in een notendop

  • 2003: Oprichting FirstServed NV.
  • 2012: Opsplitsing en ontdubbeling van onze infrastructuur naar verschillende datacenters
  • 2013: Verandering van de handelsnaam naar Kinamo en verhuis naar ons nieuw kantoor in het Hessenstraatje in Antwerpen.
  • 2017: We behalen de International Organization for Standardization (ISO) 9001:2015 certificatie. Deze bevestigt dat Kinamo’s interne kwaliteitsmanagement systeem beantwoordt aan de hoge vereisten van deze internationale standaard.
  • 2018: Kinamo bestaat 15 jaar.


Kinamo engageert zich in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Lees meer

Full service aanbod van Kinamo

Naast onze standaard diensten zoals domeinnamen, SSL certificaten en hosting kan u bij Kinamo ook terecht voor een full service aanpak. Deze aanpak bestaat uit 3 pijlers.

Cloud hosting

We zijn vooral bekend voor onze geavanceerde hosting oplossingen voor ontwikkelaars, application service providers en ondernemers. Daarbij kijken we verder dan onze eigen infrastructuur in Brussel en opteren we steevast voor integratie met Amazon Web Services, Google Compute Engine en het opzetten van hybride cloud omgevingen.

Development services

Doorheen de jaren hebben we een ruime ervaring opgebouwd met ontwikkeling gaande van bedrijfskritische applicaties tot (e-commerce) websites en digital asset management systemen. Onze expertise op vlak van design, architectuur en ontwikkeling zorgen voor een totaal aanpak.

Op basis van de behoeften voor uw project kan er gekozen worden voor zowel maatwerk waarbij we volledig zelf de code schrijven, alsook ontwikkeling op basis van bestaande platformen zoals Wordpress en Craft.

DevOps

Vanaf de oprichting in 2003 heeft Kinamo een team met zowel development als hosting specialisten. Deze specialisten werken nauw samen om hun expertises te bundelen bij het maken van oplossingen op maat. Dit heeft geresulteerd in diepgaande ervaring met DevOps: van het opzetten van vergaande automatisering, container services (Docker & Kubernetes), deployment processen tot het uitbouwen van complexe applicatie architectuur.