Wat is het verschil tussen virtual private server hosting en cloud server hosting?

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:13:53.
Categorie: Cloud servers

Cloud Servers Virtuele Servers

Virtuele servers binnen het virtual private server hosting programma van Kinamo worden steeds op één hardware machine geplaatst en kunnen geen gebruik maken van belangrijke diensten zoals hoge beschikbaarheid (high-availability), load balancing, snapshots e.d.
Deze virtuele servers beschikken ook standaard slechts over een 'best effort' Service Level Agreement.

Virtuele servers bevinden zich qua flexibiliteit, performantie, en betrouwbaarheid tussen shared hosting oplossingen en dedicated server hosting oplossingen.

De voordelen van de Kinamo Cloud

Cloud server hosting situeert zich qua dienstverlening op de schaal boven dedicated server hosting en biedt hogere uptime garanties en schaalbaarheid die binnen een dedicated server oplossing niet mogelijk zijn.

Data op cloud servers wordt bewaard op het Kinamo SAN (Storage Area Network), waardoor een hogere snelheid en beschikbaarheid van het platform kan gegarandeerd worden. De hypervisors waarop de cloud servers gehost worden kunnen in geval van problemen ogenblikkelijk een server op een andere hypervisor heropstarten, waardoor high-availability mogelijk wordt.