Wat is een Unified Communications SSL certificaat (UCC)?

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:22:57.
Categorie: Alles over SSL certificaten

Comodo

Wat is Unified Communications?

Unified Communications certificaten zijn SSL certificaten die aangeboden worden als oplossing voor het beveiligen van Microsoft Exchange en Microsoft Live Communications Server oplossingen. Deze mailservers maken gebruik van een aantal subdomeinen, owa.uwdomein.com voor Outlook Web Access, de webmail, mail.uwdomein.com als hostname voor de mailserver, en autodiscover.uwdomein.com om automatisch e-mailinstellingen op te vragen.

Een UCC certificaat is niet meer of niet minder dan een SAN SSL certificaat, een certificaat dat naast de basisdomeinnaam ook Subject Alternative Names toelaat, wat niet meer of niet minder is dan een alias waaronder de server gekend is.

Waarom een UCC SSL certificaat aanschaffen?

Een aantal certificaatuitgevers prijzen hun certificaten aan onder de specifieke noemer UCC certificaat, en gaan zelfs zo ver om zichzelf voor te stellen als de enige aanbieder van dergelijke certificaten. In werkelijkheid hebben alle Certificate Authorities, van de allergrootste tot de onbekendste, tegenwoordig SAN certificaten in hun aanbod, en het is geenszins nodig om een certificaat aan te schaffen dat de naam UCC draagt: elk SAN certificaat werkt op dezelfde manier en kan voor Unified Communications gebruikt worden.

UCC SSL certificaten worden typisch aangeboden met reeds ondersteuning voor 3 domeinnamen: de voornoemde owa, mail en autodiscover subdomeinen. Wenst u daarentegen ook www.uwdomein.com en uwdomein.com te beveiligen, dan zal u extra SAN licenties moeten aanschaffen om dit met één certificaat te doen.

Een goedkoop UCC SSL certificaat?

GlobalSign biedt als enige Certificate Authority gratis op al zijn certificaten ondersteuning voor de owa, mail en autodiscover domeinen. Overweegt u de aanschaf van een SSL certificaat voor uw website en voor uw mailserver, dan kan u twee vliegen in één klap slaan door enkel een certificaat voor www.uwdomein.com te bestellen, en er de subdomeinen voor uw mailserver gratis aan toe te voegen. U spaart meteen de kost uit van een SAN SSL certificaat.

Dat maakt van GlobalSign DomainSSL, dat als stand-alone certificaat niet één van de goedkoopste certificaten is, een ontzettend prijselijk alternatief als u www, niet-www, mail, autodiscover en owa wil beveiligen in één klap*.

* Kinamo heeft als roeping om zijn klanten op een onafhankelijke manier wegwijs te maken in het moeilijk te bewandelen aanbod aan SSL certificaten, en we brengen bovenstaande boodschap enkel omdat we voor klanten met specifieke noden een gat in de markt te hebben ontdekt om het maxiumum uit een kwaliteitscertificaat te puren.