Tomcat - SSL certificaataanvraag (CSR) genereren

Laatst bijgewerkt op 28 sep. 2023 10:23:11.
Categorie: Alles over SSL certificaten

CSR Java Tomcat

Een SSL certificaataanvraag aanmaken voor Tomcat

De Tomcat web server maakt gebruik van de Java keystore en de keytool utility voor SSL certificaatbeheer. Om een SSL Certificate Signing Request aan te maken voor Tomcat, volgt u de instructies op « Hoe een CSR genereren met keytool? ».

Als u uw SSL certificaat reeds ontvangen heeft van de Certificate Authority, zijn er twee stappen uit te voeren om het te installeren.

Eerst dient u het SSL certificaat te importeren in de Java keystore. De handleiding hiervoor vindt u op « Hoe importeer ik een SSL certificaat met keytool? ».

Vervolgens kan u het artikel « Hoe installeer ik een SSL certificaat op Tomcat? » lezen om uw webserver te configureren.