mpt-statusd: detected non-optimal RAID status meldingen in log bestanden Debian op VMware

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:10:51.
Categorie:

Debian vmware

Wie een Debian OS heeft draaien op een VMware omgeving krijgt vaak een melding in de syslog:

Feb 11 10:26:40 host mpt-statusd: detected non-optimal RAID status

Van zodra Debian op een VMware ESXi host geplaatst is als virtuele machine gaat deze er van uit dat de onderliggende schijven in RAID staan en worden de RAID modules geïnstalleerd.

Verwijderen van mpt-statusd

Het volstaat om de mpt-status service te stoppen en eventueel het pakket te verwijderen:

/etc/init.d/mpt-statusd stop
update-rc.d -f mpt-statusd remove

Verwijderen van het mpt-statusd pakket kan als volgt:

apt-get remove mpt-status

U bent nu van de melding verlost!

Gerelateerde artikels

Wat is een SPF record?

Als je wil vermijden dat jouw verzonden mails in spam of junk mappen terecht komen bij de ontvanger voeg je...

Lees meer

Wat is een DMARC DNS record?

Als het op verzenden van e-mail aankomt wordt u bij het instellen van domeinnamen vaak geconfronteerd met drie soorten DNS...