Microsoft Exchange 2007 - SSL certificaat installeren

Laatst bijgewerkt op 6 sep. 2023 13:18:34.
Categorie: Alles over SSL certificaten

Exchange 2007 Microsoft

Een SSL Certificaat op Microsoft Exchange 2007 installeren

Dit artikel toont u hoe een SSL certificaat te installeren met behulp van de Exchange Management Shell (EMS). Als u nog geen certificaataanvraag (CSR) aanmaakte en uw SSL certificaat nog niet bestelde, leest u best de « instructies om een SSL certificaat aan te vragen voor Exchange 2007 ».

Andere Microsoft Exchange versies

De documentatie voor het installeren van een SSL certificaat op andere Microsoft Exchange versies vindt u in volgende artikels:

Root and intermediate certificaten installeren

U moet mogelijk de root en intermediate certificaten op de server importeren indien dit nog niet gebeurde. Instructies hiervoor vindt u in het artikel « Hoe root en intermediate SSL certificaten op Microsoft IIS installeren ».

Hoe installeer ik een SSL certificaat op Microsoft Exchange 2007?

1. Bewaar uw SSL certificaatbestand op de plek waar u de Certificate Request bewaarde.
  2. Open de Exchange Management Shell door op Start te klikken, vervolgens Programs, Administrative Tools, Microsoft Exchange 2007, en Exchange Management Shell.
  3. Aan de Exchange Management Shell prompt voert u volgend commando in om de Import-ExchangeCertificate en Enable-ExchangeCertificate cmdlets tesamen uit te voeren:

Import-ExchangeCertificate -Path <strong>C:\Desktop\mail_server_com.crt</strong> | Enable-ExchangeCertificate -Services "SMTP, IMAP, POP, IIS"

De -Services parameter kan één van volgende zijn: SMTP, IMAP, POP, IIS en UM. U kan ook een certificaat uitschakelen door de -Services parameter op "None" te zetten.
  4. Controleer of uw SSL certificaat in Exchange actief is met volgende cmdlet:

Get-ExchangeCertificate -DomainName <strong>mail.server.com</strong>

De output hiervan is een thumbprint van uw certificaat, een lijst van de services waarvoor het geactiveerd is, en de Common Name van uw certificaat. Als uw certificaat niet correct geactiveerd werd, roep dan de Enable-ExchangeCertificate cmdlet opnieuw aan met de thumbprint van het certificaat:

Enable-ExchangeCertificate -ThumbPrint <strong>[plak thumbprint hier]</strong> -Services "SMTP, IMAP, POP, IIS"

5. Uw SSL certificaat is nu geïnstalleerd en geactiveerd op Microsoft Exchange Server. Test uw certificaat door te verbinden met Outlook, of via uw browser te surfen naar de Outlook Web Access website.
  6. Als uw certificaat niet correct weergegeven wordt, dient u mogelijk de server te herstarten, in het bijzonder als u eerst intermediate en root certificaten hebt moeten installeren.
  7. Uw certificaat is nu gebruiksklaar voor Exchange. Gefeliciteerd!